Vízmentes autótisztítás! Környezettudatosan a jövőbe!

Az autók rendszeres tisztítása fontos az autó karbantartása és hosszú élettartama szempontjából, valamint a járművezetők életének is elengedhetetlen része.  Azonban sokan nem szeretik vagy nem találnak időt rá, hogy autójukat alaposan tisztán tartsák. Emellett vannak olyanok is, akiknek nincs lehetőségük vagy hajlandóságuk arra, hogy nagy mennyiségű vizet használjanak az autójuk tisztítására. 

A hagyományos autótisztítási módszerek, mint a gépi- vagy a kézi magasnyomású mosó használata sok vízfelhasználással (120-150 liter / autó) és a vízszennyezés veszélyével (modern mosók már visszaforgatják a vizet, de ez még nem igazán elterjedt és sokkal költségesebb) jár. Ezen kívül a nem folyamatosan karbantartott gépi mosó vagy a kézi mosó nem megfelelő használata a környezet károsításán kívül a jármű felületét is károsíthatja.

Szerencsére azonban ma már létezik egy hatékony és környezetbarát alternatíva: a vízmentes autótisztítás!

TÉVHIT: a VÍZMENTES, nem azt jelenti hogy SZÁRAZON tisztítjuk a járműveket! A vízmentes autótisztítás lehetőséget ad arra, hogy az autó tisztítását minimális vízfelhasználással és környezetbarát módon végezzük el.

Ez a folyamat nem igényel nagy mennyiségű vizet, így akár néhány deciliter folyadékkal (víz és ultrakoncentrált tisztítószer) is elvégezhető az autó tisztítása.

A vízmentes autótisztítás során speciális tisztítószereket és eszközöket használunk, amelyek segítségével megtisztítjuk az autó külső és belső felületeit, anélkül hogy nagy mennyiségű vizet kellene felhasználni. Ez a módszer nem csak környezetbarát, hanem gazdaságosabb is, hiszen kevesebb vízre van szükség, és a tisztítószerek is hatékonyabbak. A tisztítás során keletkező szennyezőanyagokat is kevésbé terjeszti szét a környezetben, mivel a szennyeződés a mikroszálas kendőn marad és annak mosása során a szennyeződés a közüzemi szennyvíz hálózatba kerül. Mivel a kendők nem egyesével (akár 100 db is mosható egyszerre) kerülnek mosásra ezért – a rémhírekkel ellentétben – ott sem fogyaszt el a mosógép sok vizet egy-egy kendőre vetítve.

A vízmentes autótisztítás során alap esetben a következő lépéseket követjük:

  1. Előtisztítás: Az autó külső felületéről elsőként eltávolítjuk a port és a szennyeződéseket (sár fél centiméterig, bogár-, madárürülék-, gyanta, stb). Ehhez speciális előtisztító szert és mikroszálas kendőket használunk, amelyekkel könnyedén eltávolíthatók a szennyeződések.
  2. Ápolás: Az autó külső felületének védelme érdekében gyorswaxot vagy kerámiatartalmú gyorsápolót (kért szolgáltatástól függően) viszünk fel a tisztítás után. Ez a speciális réteg védi az autó felületét a szennyeződésektől, hidrofóbitást és ragyogó, fényes felületet biztosít.
  3. Belső tisztítás és ápolás: a vízmentes tisztító rendszerekkel dolgozó autókozmetikák ( pl: CCA-Cleancar Autóápolás partnerei ) a belső tisztításnál a jól bevált hagyományos autókozmetikai eljárásokat használják, természetesen világszínvonalú termékek és eszközök használatával!

A vízmentes autótisztítás tehát egy új megközelítés, amely lehetővé teszi az autók tisztítását víz nélkül. Ez a módszer környezettudatos és hatékonyabb lehetőséget jelent az autók tisztítására és ápolására.

Hagyományos és vízmentes autómosási eljárások veszélyei:

A nem karbantartott eszközökkel felszerelt gépi mosó árthat a fényezésnek
A nem szakszerű kézi mosás árthat a fényezésnek
A nem megfelelő eszközökkel és eljárással végrehajtott vízmentes autótisztítás is karcolhat

Tehát amennyiben nem szakszerűen hajtják végre MINDEN autótisztítási eljárás árthat a fényezésnek, a jármű esztétikai állapotának! Ez nem azt jelenti, hogy tönkre fog menni, hanem, hogy hosszú távon karcolódik a lakkozás, fakul a fényezés!

Mindezt azonban meglehet előzni professzionális szolgáltatók igénybevételével!

A vízmentes autótisztítás során alkalmazott tisztítószerek általában speciális anyagokból állnak, nem tartalmaznak szilárd részecskéket, amelyek károsíthatnák az autó felületét. Természetesen ehhez a megfelelő eljárás is szükséges. (otthon nem érdemes nekiállni megfelelő tudás nélkül) Ezek az anyagok hatékonyan távolítják el az olajat, a zsírt, a szennyeződéseket. 

A vízmentes autótisztítás során használt eszközök biztonságosak az autó felületére és a környezetre is!

Általában 1-1,5 óra alatt elvégezhető az autó alap külső-belső tisztítása.

A sár réteg eltávolítása pedig 0,5 cm vastagságig lehetséges a technológiánkkal!

A sár réteg eltávolítása pedig 0,5 cm vastagságig lehetséges a CCA vízmentes technológiájával!

Összefoglalva, a vízmentes autótisztítás egy aránylag új eljárás amely környezettudatos módon alkalmas a járművek hatékony és kímélő tisztítására és ápolására. Ebben élen jár a CCA-Cleancar Autóápolás csapata, amely kiváló magyarországi és európai franchise lehetőséget kínál minden vállalkozó kedvű érdeklődőnek!

Bejegyzés megosztása

További bejegyzéseink

CCA-BLOG

Új partner csatlakozott: Budapest X. kerület érkezünk!

Budapest X. kerületében új fejezet nyílik a környezetbarát autókozmetikák világában! Budapest szívében, a dinamikusan fejlődő X. kerületben egy új, környezettudatos vállalkozás indításának lehetünk szemtanúi. A