Ózonos klímatisztítás és fertőtlenítés, illetve a megelőzhető betegségek

Az egészséges friss levegő mindenki számára fontos. A gépjárművünk klímaberendezése optimális körülményeket teremt a mikroorganizmusok elszaporodásához. A baktériumok és gombák mellett a különböző vírusok is kedvelik a klímarendszer nedves, sötét és nehezen hozzáférhető részeit. A gépjármű szellőző ventilátora a betegséget okozó anyagokat a belső térbe juttatja. Ezek a részecskék a belélegezve nyálkahártya irritációt, megfázásszerű tüneteket, fáradékonyságot, fejfájást, de akár allergiát vagy más légúti megbetegedéseket is előidézhet.

Ezek a betegségek megelőzhetőek!

Az autó higiéniai tisztításokat évente 2-szer ajánlott elvégezned, tavasszal és az ősszel mindenképp, mivel akkor indul az influenza szezon.

Fertőtlenítés, tisztítás (gombátlanítás)!

Klíma tisztítás: A baktériumok, gombák számára ideális felület a klíma párologtató felülete, hiszen a klímarendszerben lévő párás, nedves levegő ideális körülményeket biztosít számukra, amely azután a klímarendszeren keresztül a légáram segítségével az utastérbe juthatnak. Ez több esetben allergiás tüneteket – köhögés, könnyezés és tüsszentés -, válthatnak ki.

Fertőtlenítés: Ózongenerátoros fertőtlenítést alkalmaznak például a hazai mentőautókban, a fővárosi tömegközlekedési eszközökön, a vonatokon is ily módon védekeznek a fertőzések ellen. Arról viszont eddig keveset olvashattunk, hogy pontosan hogyan lehet hatásos az ózon a COVID-19 ellen, és hogy hogyan is működik a gyakorlatban egy ózongenerátor.

Egy mondatban összefoglalva így hat az ózon a vírusokra (a koronavírusra is): az ózon szabadgyök hatása révén roncsolja a vírus lipidburkának kémiai kötéseit, ily módon tönkreteszi a lipidburkot – a vírus elveszíti fertőzőképességét, inaktiválódik.

Duda Ernő, a Szegedi Tudományegyetem Orvosi Biológiai Intézetének virológus professzora: „…ózon rendkívül felgyorsítja, pillanatszerűen hatástalanítja a vírust” (forrás)

Makacs szagok eltüntetése!

A makacs, eltüntethetetlennek vélt szagok teljes mentesítése is az ózontechnológiával lehetséges. Nem hagy nyomot maga után, csak kellemes friss tavaszi eső illatot.

Az Ozone Clean technológiával a Clean Car Autóápolás bármilyen adalékanyag és kemikália nélkül , ózongáz termelésével, a műszerfal megbontása nélkül tudja fertőtleníteni és szagtalanítani az autók klímarendszerét és belső terét, de használható lakások, irodák fertőtlenítésére is.

1_5

Hogyan is tisztít az ózon (O3)?

Az ózonos tisztítás lényege, hogy egy ózongenerátor segítségével rendkívül instabil ózonmolekulákat juttatunk a rendszerbe. Mivel az ózon (O3) felezési ideje nagyon rövid, és minden vágya, hogy újra oxigén lehessen, az extra oxigénatom reakcióba lép a szennyeződésekkel, és az oxidáció során megköti azokat. Mivel szinte mindent oxidál, hatékony védelmet nyújt a vírusok, penészgombák és a szagokért felelős baktériumok ellen. Hatezerszer hatékonyabb fertőtlenítőszer, mint a klór. További előnye, hogy mivel nem vegyszer, semmilyen káros anyagot nem hagy az autóban.

Forrás: 
- https://www.metroman.hu/termek/he150-ozongenerator-klimatisztito - https://hu.wikipedia.org/wiki/%C3%93zon
- https://www.ozonegenerator.hu/mi-az-ozon-97/az-ozonrol-bovebben-103 https://m.hvg.hu/cegauto/20200401_koronavirus_ozongenerator_fertotlenites_hogyan_mukodik_velemeny?fbclid=IwAR2Tl_JujZvdA4M3NOshz1lK3D3jNg-O8X3XrElnCFoN5xU5zvvmtX5egp8

Minden partnerünknél elérhető!

Bejegyzés megosztása

További bejegyzéseink