Tisztázzuk a tévhiteket: ezt tudod elérni a kerámia bevonattal

Jópár éve Magyarországra is eljutott a kerámia bevonat innovációja. Azonban igaz lenne, hogy ez a kezelés akár csodákat is tehet az autónkkal? Ebben a cikkben erre a kérdésre kaphatsz választ.

Mi is az a kerámia bevonat?

A kerámiabevonat definíció szerint egy olyan eljárás, amely belső és külső felületek védelmére szolgálja az apróbb karcolásoktól és szennyeződésektől. Elsősorban szilícium-dioxidból és titán-dioxidból áll, ez a két anyag együtt kovalens kötést képez, amely egy víztaszító hatással rendelkező pajzsot képez a jármű felszínén.

Több mítosz és félreértés is kering az eljárással kapcsolatban – például az, hogy kerámiabevonat megvédi az autót a konkrét felgyújtástól. Ez közel sem igaz, viszont ennek ellenére még így is gyönyörű eredményeket lehet vele elérni.

Először megmutatjuk, hogy mit ne várjunk egy kerámia bevonattól – úgy gondoljuk, hogy ezt fontos kihangsúlyozni, mivel egyes autótulajdonosok sokkal többet várnak el az eljárástól, mint amit el lehet – ezután pedig megmutatjuk a kerámia bevonat szemkápráztató előnyeit is.

Ezt NEM csinálja a kerámia bevonat

 • Nem védi meg az autót mindentől

Egyes cégek szeretik azt szemléltetni, hogy a kerámia bevonat egy varázslatos pajzs, ami kisebb túlzással egy sziklaomlás során is megvédi az autót. Ez nem így van. Ugyan a kerámia bevonat megvédheti kisebb karcolásoktól az autót, de nagyobb sérülésekkel szemben már nem.

 • Nem egy „egyszer megcsináltatom az autót, aztán többé nem is kell foglalkoznom a külsejével” megoldás

Vannak olyan autó tulajdonosok, akik azért tetetnének kerámia bevonatot az autóra, mert azt hiszik, hogy minden szennyeződéstől megvédi az autót, ezért már többé nem is kell tisztítani. Ez sem így van. Valójában a kerámiás bevonat egy olyan eljárás, ami rendszeres törődést igényel (szakember által). Az viszont igaz, hogy kevesebbet kell vele foglalkozni.

Amit viszont csinál kerámia bevonat

 • Óvja a kocsidat az ártalmas UV sugárzástól

Az ártalmas UV sugárzástól az autó fényezése hajlamos lehet elszíneződni, halványodni illetve fakulni. Ezt a veszélyt a kerámia bevonat hosszú időre elhárítja, így nem kell amiatt aggódnod, hogy az UV sugárzás kárt tesz az autód festésében.

 • Sokkal könnyebb tisztítást tesz lehetővé

A kerámia bevonat természeténél fogva rendkívüli vízlepergető hatással rendelkezik, ezáltal jelentősen megkönnyíti a tisztítás folyamatát. Ezen kívűl jobban védi az autód a maró hatású szennyeződésektől is: bogár maradvány, madár ürülék, stb. Ezek a szennyeződések ha sokáig maradnak a karosszérián akkor szó szerint belemaródnak a fényezésbe és eltávolításuk után foltot hagynak. Viszont a kerámia (és egyéb védelmeknél is) bevonat esetén ezek a szennyeződések előbb a bevonatot érik és azzal kell „megküzdeniük”, hogy árthassanak a csodás fényű autódnak.

 • Elérheted, hogy mindenki a te kocsidról beszéljen

A kerámia bevonattól olyan fényes lesz az autó, mintha minden egyes reggel fényesre lett volna polírozva. Ez a fény ad az autónak egy exkluzív hatást, amitől bárkinek leeshet az álla a környezetedben.
Ezt a mély és rendkívüli fényt elérni csak szakember tudja. Önmagában a kerámia bevonat kevés. Hosszú, összetett munkát igényel.

 • Tartóssága is rendkívüli

A Kerámiabevonat gyártótól és fajtától függően 1-3 év tartóssággal rendelkezik.

Viszont van egy apró bökkenő a kerámia bevonattal kapcsolatban

A kerámia bevonat jelentősen esztétikusabbá varázsolhatja az autónkat, ám ugyanakkor nagyon drága. Egy ilyen szolgáltatás 100 ezer forint alatt nem igazán található meg piacon, ami azért is van, mert rengeteg munkát igényel az előkészítése és a telepítése is. (ez a szolgáltatás alábbi partnereinknél elérhető)
Ára még összefügg a tartósággal is: 100.000 – 500.000 Ft között is található ilyen szolgáltatás. Az árat természetesen a tartósságon (1-3 év) kívűl meghatározza az autó állapota és mérete is.

Minden jog foglalt! Másolása, közzététele TILOS!
Jogtulajdonos: CCA-Cleancar Autóápolás Kft.

Szerencsére léteznek alternatívák is.

Ilyen a CCA-CleanCar Autóápolás vadonatúj szolgáltatása, a CCA-Sio2 kerámia tartalmú gyorsápoló szolgáltatás, amivel túlléphetsz a gyorswaxok időszakán!

Ugyanakkor ez a kezelés lehetővé teszi, hogy a kerámia kezelés előnyeit lényegesen egyszerűbben (és ezáltal olcsóbban) élvezhessük. Természetesen van hátránya is a Kerámiabevonattal szemben: a tartóssága.

 • Osztozik a kerámia bevonat következő előnyeiben:
 • Könnyített tisztítás, hiszen fokozott vízlepergető hatással ruházza fel a járművet
 • Sima felületet képez, miközben fokozza a fényt
 • Segít megóvni a felületet a környezeti hatásoktól, ellenállóbbá teszi a savas, lúgos behatásokkal szemben
 • Extra UV védelmet biztosít a fényezésnek, ezáltal védi az autó festését

Azt érdemes figyelembe venni, hogy ugyan folyamatos tisztítással élethosszig tartó hatást is el lehet érni, ám ha az autót nem tisztítod rendszeresen, akkor hatása csak 2 hónapig tart.

A terméket (önmagában nem használható amúgy sem) senki ne keresse, ez egy szolgáltatás (!) ami -nem győzőm hangsúlyozni- CSAK a CCA-CleanCar Autóápolás Partnereinél elérhető!

Illetve további információkat találhatsz Hibrid-Kerámia Wax szolgáltatásainkról is!


!!!Fontos megjegyzés!!! 
A egyik szolgáltatás (CCA-SiO2 és a Hibrid-Kerámia Wax) SEM egyenlő a tartós Kerámiabevonattal és szolgáltatásaival. 


Viszont ha Te is szeretnél egy olyan vállalkozást indítani ami innovatív, környezetbarát, válságálló és maximálisan a partnereit támogatja akkor CSATLAKOZZ franchise hálózatunkhoz!
Minden jog foglalt! Másolása, közzététele TILOS!
Jogtulajdonos: CCA-Cleancar Autóápolás Kft.

Bejegyzés megosztása

További bejegyzéseink