Környezettudatos autóápolás – RTL Reggeli interjú

Az elmúlt hetekben volt szerencsém beszélgetni vállalkozásomról az RTL Reggeli műsorában. Az alábbi interjúból minden részlet kiderül:

Hogy jött a vállalkozás ötlete? Mióta csináljátok?

Sokat gondolkodtam egy olyan vállalkozáson ami kötetlen munkaidejű, környezetbarát és nem mellékesen jól is lehet vele keresni. Közel 5 éve kerültem kapcsolatba egy vízmentes autóápolási technológiával, de a vízmentes tisztítás akkor még nem működött túl jól, ezért kerestem olyan termékeket és próbálgattam olyan eljárásokat amikkel ezt meg tudom oldani. Ez 2018 tavaszára sikerült is, így júniusban el tudtam kezdeni az önálló családi vállalkozásom. Ekkor még egyedül csináltuk a feleségemmel, a franchise ötlete később jött, mikor több ismerősöm is érdeklődött hogy ő is szeretne hasonlóba belevágni.

Ez egy környezetbarát rendszer, mit is takar pontosan?

Igen ez egy komplex rendszer, amelynek a környezetbarát mivolta mind az alkalmazott szerekben, mind a megfelelő eljárásban megnyilvánul. Általában egy vizes autómosás 120-150 liter ivóvíz elpazarlását jelenti (ez 40-50 ember napi ivóvíz fogyasztása), de a CCA-Cleancar Autóápolás technológiájával ez 3 deciliter folyadékkal megoldható (egy újszülött fogyaszt kb ennyit naponta). Ebbe beletartozik a tisztítás és az ápolás is.

Vállalkozásunk egyik célja a az ivóvíz pazarlás csökkentése. Az ivóvíz nagy kincs, még egy ilyen bő ivóvíz tartalékokkal rendelkező területen is, mint Magyarország.

Hogyan működik ez a vízmentes, nanotechnológiás autótisztítás?

Nagyon egyszerű eljárás. Elméletben és gyakorlatban is. A megfelelő nanotechnológiás tisztítószerrel, amivel az előtisztítást végezzük és prémium minőségű mikroszálas törlőkendő segítségével távolítjuk el a szennyeződést az autókról, hozzáadott víz nélkül. A technológiánkkal nyáron a minden autót sújtó a bogár maradványokat, télen pedig a sós, fekete kosz réteget tudjuk könnyedén eltávolítani. Ez a művelet egészen a fél cm vastagságú sárrétegig lehetséges. Tudom ez nehezen hihető, de mégis így van. Ez egy rendkívül modern és jövőbe mutató technológia. A külső tisztítástól eltekintve ugyanazt és ugyanúgy tudjuk nyújtani, mint egy prémium autókozmetika.

Mindenkiben felmerülhet a kérdés, hogy a rengeteg víz használata nélkül, hogy lehetséges karcolás nélkül megtisztítani az autót?

Igen a karcolás téma mindig felmerül, de azt sem szabad elfelejteni, hogy egyéb technológiák esetén, ha nem megfelelő a használatuk karcolják a fényezést, mint például a gépi mosó agyon használt keféi vagy a kézi mosó esetén, mikor kerék tisztításra szolgáló kefével szó szerint végigdörzsölik az autót a tulajdonosok. Ez ugye a nem megfelelő használata a két másik technológiának. A mi vízmentes technológiánknál a megfelelő szerek és megfelelő eljárásmód használatával, amit oktatáson meg is tanítunk, nem lehetséges a karcolás. Professzinonális és nem hobbi szerekkel dolgozunk. Ez is nagyon fontos.

Mennyire keresik az emberek ezt a fajta szolgáltatást?

Nagyon sokan veszik igénybe a szolgáltatásainkat. Egyre többen. Három fő szempont miatt választanak minket ügyfeleink: egyik az általunk nyújtott minőségi szolgáltatás, másik a kedvező ár és végül, de nem utolsó sorban a környezetbarát technológiánk. Egyik jelszavunk a Professzionális autóápolás, kedvező áron. A másik pedig, hogy Nálunk az Alap is Prémium! Mi és partnereink is prémium autókozmetikai színvonalat tudunk biztosítani bárhol, akár mobilisan az autó parkolási helyén, akár műhelyben is.

Többféle szolgáltatást is elérhető nálatok vagy csak külső tisztítást?

Igen többféle szolgáltatás, partnereink közel 20 féle szolgáltatást tudnak nyújtani, az Alap belső-tisztítás és ápolástól kezdve, az Ózonos klímatisztításon vagy a Hibrid-Kerámia wax szakszerű telepítésén keresztül egészen az autókozmetikák csúcsát jelentő Kerámia- vagy Grafén bevonat telepítéséig.

Folyamatosan fejlesztünk és fejlesztjük a szolgáltatásokat is, hogy élen járjunk az autóápolási  technológiában.

A környezetvédelem és az ivóvíz védelme mellett másik célunk az autóápolási kultúra minél szélesebb körben történő terjesztése, mert egyre fontosabb, hogy az autók külső-belső ápolásával karban legyenek tartva a gépjárművek, így nemcsak szépségüket, hanem értéküket is jobban meg tudják őrizni a tulajdonosaik.

Bárki indíthat általatok ilyen vállalkozást?

Igen az egész országból , sőt egész Európából keresünk vállalkozó szellemű, dolgozni akaró partnereket. Nem titok, rengeteget kell dolgozni – mint minden vállalkozásban – de nagyon megéri mind főállásban, mind mellékállásban. Az idejét mindenki maga osztja be. Minden partnerünk egyéni vállalkozó, de senkit nem hagyunk magára, áll mögötte egy háttér ami felé mindig tud fordulni akár szakmai, akár marketing szempontból.

Mi szükséges, hogy valaki egy vízmentes, mobilis autókozmetikát indítson?

Először is keresse fel honlapunkat, facebook oldalunkat a bővebb információkért. Majd töltse ki a jelentkezési lapot és felvesszük vele a kapcsolatot. Igazából dolgozni akarás, kis vállalkozói szellem és mint más vállalkozásoknál, befektetés is szükséges hozzá. A többit mi biztosítjuk, teljeskörűen. Az egész vállalkozás egy üzleti modell, de mégis családias a hangulat. Ezt az évente megrendezésre kerülő Szakmai napunkkal és partner találkozókkal is építjük. Mivel a partnerek nem konkurensei egymásnak ezért szabadon tudnak beszélgetni a tapasztalatokról, ezt mi is próbáljuk erősíteni. Az eddigi- és a  fejlesztések tapasztalatai szintén átadásra kerülnek, mert ez nem egy irodából kitalált vállalkozás, hanem a tapasztalatok útján felépített franchise rendszer.

Utólag is köszönöm a lehetőséget az RTL Klubnak!

Bejegyzés megosztása

További bejegyzéseink

Podcast 1.rész
CCA-BLOG

Podcast videó 1. rész – Rólunk

Mit kell tudni rólunk, a CCA-Cleancar Autóápolásról, a szakmáról és a lehetőségről, mint franchise vállalkozó! Csatlakozz Te is franchise hálózatunkhoz, a további részekben újabb információk!