Ápoltság és igényesség

Az ápoltság és igényesség egyik mércéje – azon túl, hogy tiszta ruhában és ápoltan jelenünk meg – az, hogy milyen autóból szállunk ki. Természetesen itt az autó ápoltságára és tisztaságára gondolunk, nem az értékére. Vagyunk néhányan, akik csak kívül-belül tiszta autóban érezzük jól magunkat, de nem mindegy, hogy ezt milyen mosási technikával és mennyi energia ráfordításával érjük el. Ha belegondolunk, hogy autónk valószínűleg az egyik legértékesebb „befektetés” életünkben, nem mindegy, hogy mennyit veszít értékéből a helytelen karbantartásnak köszönhetően. Sajnos az előrelátó gondolkodás soha nem volt jellemző ránk, magyarokra. Nem véletlen, hogy nálunk szerencsésebb múltú országokban gyönyörű állapotú 10-20-30 éves autókat láthatunk az utakon gyári fényezéssel, míg itthon már a 2-3 éves autók is úgy néznek ki, mint amiket drótkefével tisztítottak.
bmw E60 negru 3 ext 02    DSC08336

Ha így néz ki a fényezés az autónkon, biztos van mit fejleszteni autóápolási ismereteinken

Nagyon fontos, hogy minőségi termékeket és eszközöket használjuk, mert való igaz, hogy a bogarakat egész könnyen eltávolíthatjuk dörzsi szivaccsal, de szárítás után nem fogunk örülni a látványnak. A rossz minőségű termékek egy életre elvehetik a kedvünket az autóápolástól.
Sok szakértő javasolja, hogy hetente mossunk kocsit, de én inkább azt mondom, hogy akkor mossuk, ha tényleg koszos.
Fontos tisztában lennünk azzal, hogy maga a kosz és a nedvesség az, ami folyamatosan károsítja autónkat! Ha az autónk tiszta, minden nedvesség gyorsan elpárolog a felületről, de az erősen szennyezett területeken a nedvesség sokáig képes kifejteni romboló hatását, és megindul a korrózió. Első jele a helytelen karbantartásnak, hogy a fényezés elkezd oxidálódni (mattulni), majd megjelennek a rozsdafoltok is, ami rendszeres, szakszerű karbantartással megelőzhető.
Ahhoz, hogy a fényezést megóvjuk a környezet ártalmas hatásaitól (mint az UV sugárzás, a savas eső, a téli útszóró só stb.), az autóra rakódott szennyeződéseket könnyedén eltávolíthassuk, és nem utolsósorban gyönyörű csillogást kölcsönözzünk a fényezésnek szükségünk van egy kiváló minőségű szolgáltatásra.

Erre kínál megoldást a Clean Car Autóápolás!


Bejegyzés megosztása

További bejegyzéseink