5 egyszerű tipp, hogyan tarthatod rendben az autód belső terét!

5 egyszerű tipp, hogyan tarthatod rendben az autód belső terét!

Nagyon sokan küzdenek azzal a problémával, hogy folyamatosan rendetlennek és piszkosnak érzik az autójuk belső terét. Pedig pár tipp betartásával már lényegesen csökkenteni tudjuk a szükséges autótakarítások számát. Ebben a cikkben ilyen tanácsokról olvashatsz.

Tisztítsd rendszeresen a pohártartót!

A pohártartót nagyon sokan nem rendeltetésszerűen használjuk. Valld be, biztosan veled is megesett már, hogy egy apró szemetet a pohártartóba rejtettél. Talán az is lehet, hogy rendszeresen ott gyűjtöd a kisebb dolgaidat. 

Akár így van, akár nem, a pohártartót már amiatt is érdemes rendszeresen tisztítani, mert a poharakból általában mindig kifolyik egy kevés folyadék. A tisztításra kiváló lehet egy csomag nedves törlőkendő, amit akár az autó kesztyűtartójában is el tudsz helyezni. Így mindig kéznél van a felmentősereg, ha esetleg összepiszkolod a pohártartót. 

 class=

Tarts szemetest az autódban

Alapvetően is érdemes beszerezni legalább egy kukászsákot az autóba, de amennyiben rendszeresen eszel vagy iszol az autódban, akkor még jobban ajánljuk. Valószínűleg te is ismered azt az érzést, amikor a nagy nyári melegben lemegy az utolsó pár korty ital a torkodon, ezután pedig fogod magad, összegyűröd az üres üveget, és egy határozott mozdulattal elhajítod… valahova az autódban. 

Az ilyen helyzetekben sokkal könnyebben megőrizheted az autód tisztaságát, ha van egy szemetes zacskó vagy egy komplett miniszemetes az autódban. Csak egyet ne felejts el: rendszeresen cserélni a zacskót vagy kuka esetén rendszeresen tisztítani a kukát.

Ami egyszer a kocsiban volt, azt ki is kell venni

Ha családos ember vagy, valószínűleg veled is sokszor megeshetett az, hogy a gyerekek beültek a játékaikkal együtt az autóba, amiket utána bent hagytak. Ezután pedig hosszú hónapokig hánykolódtak a kocsiban a játékok, mert senkinek nem volt kedve és energiája kipakolni őket. Ezt megelőzheted azzal, ha a gyerkőcöknek – és magadnak – megtanítod azt a szabályt, hogy ami bekerül a kocsiba, annak az út végén távoznia is kell. Tudjuk, egy hosszú családi összejövetel utáni órákig tartó autóút után nagyon nem kellemes vitatkozni a gyerekekkel, de mindenképp megéri rászoktatni őket erre a szokásra. 

 class=

Próbálj meg tiszta cipővel belépni a kocsidba! 

Ugyan a téli latyakos és havas időben ezt közel lehetetlen kivitelezni, de mondjuk átmeneti időszakokban sokat segíthet az autód állapotán, ha áthúzod a lábadat egy füves részen beszállás előtt. Hiszen a sok talpra rakódott por és sár mind a kocsidban fog landolni. Ez egy alkalommal nem tűnhet sok mennyiségnek, de például egy hónapnyi autózás már igencsak meglátszik a padlószőnyegen, ha nem vigyázunk a cipőnk tisztaságára. Ne feledd: úgy a legkönnyebb tisztán tartani az autót, ha nem visszük be a koszt. 

Ha kiömlik valami, egyből takarítsd fel! 

Általában, ha egy folyadék kiömlik az autóban, az autó tulajdonosa éppen, hogy csak feltörölgeti a folyadékot, de nem tisztítja ki rendesen a foltokat. Ez ahhoz vezet, hogy teljesen beleivódik az ülésbe, olyannyira, hogy azt már semmi nem szedi ki. Emiatt nagyon fontos, hogy ahogy a körülmények engedik, egyből essünk neki a foltok tisztításának. Ebből a célból érdemes pár tisztítószert tartani a kesztyűtartóban. 


További tanácsok

Autód fertőtlenítésének fontossága

A pandémiás időszak előtt is – de azóta különösen – fontos volt, hogy autód is időszakonként fertőtlenítésre kerüljön. Erre több mód is van, de az egyik legegyszerűbb és leghatásosabb az Ózonos fertőtlenítés, illetve az Ózonos klímatisztítás és fertőtlenítés , amely biztosítja mindezt. Ennek gyakorisága félévente (a tavaszi-nyári és az őszi-téli időszak előtt) ajánlott.
Ez a szolgáltatás természetesen minden CCA-CleanCar Autóápolás partnernél elérhető és több szolgáltatás csomagban (fontossága miatt) ajándékként kapható!

 class=

Kárpit ami a szagok, por, baktériumok és a vírusok melegágya

Mint már említésre került, ha kiöntesz valamit próbáld azonnal feltakarítani. De mindannyian tudjuk ez általában nem jön össze. Házi praktikák nem ajánlottak, mert többet árthatsz, mint használsz (az autó kárpit sokszor kényes, érzékeny a kémiai behatásokra – még a vízfolt is meglátszik rajta, ugye). Ha friss a kiöntés, akkor akár egy önkiszolgáló kárpitgép is megfelelő, de inkább bízd egy szakemberre. Főleg akkor ha több éves szennyeződést kell eltávolítani vagy frissen vásárolt autód belső tere nagyon elhanyagolt állapotban van.
Partnereink technológiája ebben is kiemelkedő: fertőtlenítés után, egy alapos előkezelés következik, majd a vizes-vegyszerpermetes tisztítás során mélyen „átmossák” a kárpitot. Amint ez kész, jön a foltmentes szárítás.

A por és egyéb nem látható szennyeződések miatt érdemes a kárpitot évente egyszer kitisztíttatni.


A kocsid külső felületének tisztasága is fontos számodra?
Ez esetben keresd fel a CCA-CleanCar Autóápolás bármelyik franchise partnerét, és engedd, hogy víztakarékos módon tisztává varázsoljuk az autódat! 


Iratkozz fel hírlevelünkre és segíts jobbá tenni a világunk!


Bejegyzés megosztása

További bejegyzéseink